Munkaadóknak

Miért jó a munkáltatónak a nyugdíjas szövetkezet?

  • A kifizetett bruttó bért nem terheli semmilyen közteher! Nyugdíjas szövetkezet tagjának foglalkoztatása esetén, a bruttó bér után nem kell közterheket fizetni. Sem a 19,5%-os szociális hozzájárulási adót, sem az 1,5%-os szakképzési hozzájárulást nem kell megfizetni.
KALKULÁTOR
Kalkulátorunkkal kiszámíthatja, hogy mennyivel kevesebbe kerül Önnek ugyanannyi bruttó bér kifizetése, ha nyugdíjas szövetkezeti tagot alkalmaz.

Munkavállalója havi bruttó bére: Ft
Normál munkaviszony
nyugdíj mellett
Nyugdíjas szövetkezeti
tag munkavállaló
Szociális hozzájárulási adó 19,5% — Ft 0% — Ft
Szakképzési hozzájárulás 1,5% — Ft 0% — Ft
Összes munkáltatói kötelezettség 21% — Ft 0% — Ft
Az Ön havi megtakarítása — Ft
Az Ön éves megtakarítása — Ft
  • Amennyiben jelenleg is van nyugdíjas munkavállaló cégében, a kedvezményes adózású konstrukció rájuk is alkalmazható! Keressen minket, szívesen bemutatjuk Önnek, és nyugdíjas dolgozóinak, hogyan alkalmazható a kedvezményes konstrukció az Ön cégénél, hogy nyugdíjas alkalmazottai több pénzt vihessenek haza, miközben ennek kifizetése az Ön cégének kevesebbe kerül.
  • Kevesebb adminisztráció! A munkavállalókkal kapcsolatos adminisztratív terheket a nyugdíjas szövetkezet intézi (bérszámfejtés, szabadság, hiányzás, beléptetés, kiléptetés).
  • Rugalmas foglalkoztatás! A nyugdíjas szövetkezeten keresztül foglalkoztatott munkavállaló nem kerül a cég állományába, így a jogviszony megszűntetésével kapcsolatos procedúrától is mentesül a cég. A munkavállaló nem terheli a cég létszámkeretét. A munkája díjazásaként kifizetett díjazás, a cégnél nem bérköltségként jelenik meg, hanem igénybevett szolgáltatás díjaként (nem terheli a bértömeget).
  • A munkáltatónak csak a ténylegesen ledolgozott munkaórákat kell kifizetnie!
Top